Mit kínálhatnának még a rózsaárus lányok virág helyett?

images_1.jpeg„Szabad egy szép rózsát a hölgynek?” – ugye, ismerős a szöveg? Különböző vendéglátói egységekben már mindenki találkozott ezekkel a matyó ruhás virágáruslányokkal. Ne tévesszen meg senkit a bájos csipke, meg a rúzsmosoly, ők nem azok, amiknek látszanak! De akkor kik ők? Menyecske cucc, kis kék kötény, oszt annyi? Mi már tudjuk a titkot, amit készek vagyunk most veled is megosztani. Csak egy kosár rózsa és te kellesz a varázslathoz.

 

„Elzavarni bunkóság, venni tőlük dőreség” – tartja a kínai mondás.

Akárhogy próbálsz elfordulni a nőtől és nem venni róla tudomást, ő húsz különböző szögből képes felhívni magára a figyelmet, és az arcodba hajolni. 

Ha szóba elegyedsz vele, már meg kell venned a virágot, ugyanis, ha elhangzik az „Egy szép virágot a hölgynek?”- rigmus, és te árat kérsz, ott a vége a játéknak, ugyanis akármennyi is lesz majd a gaz, ki kell fizetned. Nincs visszaút, akkor is meg kell venned, ha a normál piaci ár többszörösét kérik érte. Ha nem így teszel, hölgypartnered megorrol, hiszen nem ért meg neked annyit.
A kutatók rájöttek, hogy ezek a virágos lányok valójában robotnők.

A Magyar Virágvédők Szövetsége a Smithonian Intézet kutatóival karöltve vizsgálat alá vett egy olyan növényt, amit egy ilyen androidtól frissen vásároltak, és megdöbbentő felfedezést tettek. A vizsgálat során kiderült, hogy a szóban forgó növények android alapú robotrózsák, szárukba épített USB aljzattal. A megajándékozott áldozat szépen hazaviszi, vízbe rakja, majd lefekszik aludni. A kutatások bebizonyították, hogy alvás közben lankad az ember figyelme: a növény ezt a pillanatot használja ki, ugyanis kijön a vázából és rácsatlakozik a számítógépre, ahonnan személyes adatokat távolít el. Ezt követően parabolaantennává alakítható sziromfejükkel az információt egy földkörüli pályára állított műholdra továbbítja. Az eredményeket onnan a CIA emberei szedik le és rengeteg űrdollárért adják el az idegeneknek. Így értesülnek a földön kívüliek a fogyasztói szokásainkról és lőcsölnek ránk olcsó, de mutatós űrcuccokat.

Bonyolult módja az inváziónak, de ez van.
„Még senki nem merte feltenni azt a kérdést, hogy miként jutnak be a rózsaárus lányok mindenhova? Hogyan tudnak ilyen közvetlen emberközelbe furakodni?” – teszi fel a kérdést Hazelnuss Gyula professzor. „Vizsgálatunk következő alanyai a golyóstollat, apró számológépet, plüss szarságokat kéretlenül az asztalra pakolós vak / süket / néma illetők lesznek. Szerintünk ők az „üzemanyagfejtős-osztaghoz” tartoznak. Mit értek ez alatt?  Pszichológiai préssel dolgoznak, ugyanis kegyetlen szemétládának érzi magát az ember, ha nem vesz tőlük valami vackot, ekkor pedig olyan speciális anyagot termel a pajzsmirigyünk, amivel két hétig megy egy földön kívüli űrjármű. Vagy ha nem ez végez veled, akkor a zenélő plüssnyúlba épített protonbomba, most nem mindegy?”

 

Kidolgoztunk néhány ötletet, milyen cucc válthatná fel a baljós kosár tartalmát rózsa helyett:

 

Zuhanyrózsa: ez a rózsa soha nem hervad el, és sokkal veszélytelenebb (és hasznosabb) annál a robotgaznál, amit az android p*csák kínálnak.

 

Macskakő: ha éppen nem tüntetésre készülődvén lapul a zsebedben, és pont kettő van belőle, kiváló könyvtámasz tud lenni. Egy átlag rózsanő max. 10 kilót bír el belőlük egy este, így hamar letörik a dereka - ha beljebb ülsz, hozzád már nem ér el.

 

Paranormális eszcájg: Uri Geller parafenomén által elgörbített, majd újra kiegyenesített evőeszközök. Ugyanúgy néznek ki, és ugyanúgy működnek, mint a normál háztartásokban fellelhető darabok, csak ezeknek jobb a sztorija.  

 

Csiga: ezek a lassú puhatestűek nem szeretik a füstös helyeket, így nem mászkálnak el, mint hinnénk. A csigaevés a magyar konyhára nem jellemző, ezért fogyasztás helyett elég, ha csak azzal szórakozunk, hogy egy ceruzával piszkáljuk az állatka szemét, amikor kidugja. Meglátod, jó móka lesz!

 

Hajdina: a hajdina ősmagyar étel, a keserűfű-félék családjába tartozik, mégis a gabonafélékhez sorolják, hiszen barnás-feketés terméshéjjal borított, három-élű, legömbölyített gúla alakú szemtermését a búzához hasonlóan fogyasztják. Ez a rostban és ásványi kincsekben oly gazdag növény azoknak hasznos, akik szeretnek bőségeset és szilárdat kakálni. Nem beszélve arról, hogy kisebb, mint egy templomi kórus, vagy egy komplett ménes, így nagyon sok elfér belőle a kosárban.

 

Szardínia: az Omega 3-ban gazdag tengergyümölcse igen egészséges, különben sincs kellemesebb a füstölt szardínia-ízű csóknál! Lepd meg vele anyukádat!

 

Kandallórostély: cipelése sok élményt nem nyújt. Egy átlag robotnő egyszerre csak egyet bír el belőle, és mivel hamar elfárad, hamar távozik a helyszínről. Egy ilyen tárgy az elektromos kandallók világában kevés embernek kell, így a robotnők küldetése hamar kudarcba is fullad.                    

 

Strandpapucs: uszodai közelharchoz elengedhetetlen, ráadásul otthon is mindig fogyóeszköz. Nagyjából ennyit kell tudni róla.

 

Parázs: amikor az alacsony égésfokú fonott kosár megadja magát az izzó parázsnak és lyukat éget az aljára, a rózsásnő egy elszabadult mozdony sebességével dobja el az egészet.