Parapédia: természetfölötti kisokos

images.jpeg

Ufológia:

A messziről aprónak tűnő, de közelről feltételezhetően gigantikus, magasan repülő, azonosítatlan objektumokat vizsgáló tudományág. A fényképészet forradalmától kezdve napjainkig rendszeresen látnak napvilágot olyan felvételek, melyeken egy-egy azonosítatlan repülő tárgy látható. Az ufókat ufók vezetik, akik apró termetű humanoidok. Mivel hazánkba idegeneknek belépni már nem tilos, sokan tartanak tőle, hogy hirtelen elrabolják és hideg űreszközökkel vizsgálat alá vetik őket, emiatt Magyarországon megnőtt az idegengyűlölet.

Szellemológia:

Kósza lidérceket, kopogó entitásokat és egyéb látható, vagy láthatatlan gyerek rémisztgető asztrális légneműket vizsgáló tudomány. A 90-es évek elején hazánkban is felütötte fejét a szellemrasszizmus. Nagy port vert fel az ügy, amikor egy budapesti szórakozóhelyre nem engedtek be három fénylényt. A biztonsági őr arcba veréssel fenyegette meg a három jelenést, akik azonnal elillantak.
2009 nyarán egy ősi mezopotámiai démon esett a szándékos túlszámlázás áldozatául egy váci utcai étteremben, ahol 90 ezer forintot követelt tőle a pincér egy tányér gulyáslevesért és kettő kóláért. Miután az asztrál lény nem akart fizetni, két verőember kísérte a közeli pénzautomatához, ahol ki is vett 20 ezer sékelt, amit a verőemberek nem voltak hajlandók átvenni, mert euróra vagy dollárra számítottak, így jól helybenhagyták az áldozatot.

Kriptozoológia

Kitalált, egyszer élt, vagy egyszer sem élt ősállatokat, zsarnokgyíkokat, meseszerű és Gyűrűk Urás lényeket kutató tudomány. Olyan állatokat vizsgál, amiket még senki se látott, vagy csak erős hallucinogén anyagok hatása alatt. Ám a szkeptikusokat is elbizonytalanította az a hír, amely 2010-ben kapott szárnyra, amikor az ÁNTSZ háromféle jetihúst talált egy török büfében, rajtaütésszerű razziája során. A Jeti világnapja május 20., mely alkalomból Lakatos Mike stylist minden évben csapzott hegyi embereknek tervez új selyemdolmányt a Deák téren felállított dizájnsátorban.

 

Alkímia

Minden áron aranyat akarnak előállítani olyan tárgyakból, amikből nem lehet, ahelyett, hogy bemennének egy Orexbe és vennének maguknak. Ellenben hasznos felfedezéseket is köszönhetünk az alkimistáknak, ugyanis ők találták fel a kerek kockacukrot. Gazdaságilag hasznos csoportosulás, hiszen rengeteg kémcsövet, ólmot, csuklyás pizsamát és titokzatoskodó könyvet lehet eladni nekik. Az alkimista a felkimistához képest rangban alul áll, mégis ugyanazokkal a tulajdonságokkal bír. A felkimista télvíz idején képes több alkimistára osztódni, míg az alkimista nem tud még apróbb kimistára bomlani. Tavasszal zajlik a párzási időszak. Egy évben csak egyszer ívnak, egy napon át, de legalább durván. Ősszel menedéket keresnek kicsinyeiknek, élelmet raktároznak el, majd hosszú téli ólmot alszanak. A tavaszi násztánc során vastag kémcsövekből lélegeznek be gyanús füstöket, ilyenkor köhögésüktől hangos az erdő.

 

Pozitívgondolkodásológia

Az irányzat képviselői az élet árnyékos oldala felett szemet hunynak és csak a napfényes területeket veszik figyelembe, illetve, ha az adott szituációban semmi pozitívnak mondható nincs, akkor is odavarrják, hogy van. A száraz tények paneljeit kényelmesen pozitív, ám de nem létező ellenpanelekkel helyettesítik. A lényeg a pozitív rezgés, szerintük az irdatlan jólét elérhető, csak rezgőre kell állítani magad. Gyakorlataik akkor válnak számodra hasznossá, ha szereted a sok pénzt és valamiért sok pénzre van szükséged. Akard, ha kell, de ne nagyon, mert akkor az akarás lesz az akadály és energiacsimbók jöhet létre az asztráltestben, amit nagyon nehéz onnan kiszedni.

 

Kártyajóslás

A kártyajóslás tudománya egyidős a kartonpapír feltalálásával. Hivatalosan sem a Fekete, sem a Fehér, hanem a Szürkemágia része. A mai kártya-és tévéjósok már TB-és smart kártyából is képesek jövendölni. 1999-ben brit tudósok rájöttek, hogy sokkal elégedettebb lesz az ügyfél, ha a lapok nem arccal lefelé hanem, felfelé kerülnek az asztalra, sőt, a kártyákat maga válogathatja össze, tetszés szerint. A tudósok azt is bebizonyították, hogy a kártyalapok rendkívül rosszul viselik a nyílt lángot. A kísérletek során 20 lapból 20 azonnal elhamvadt az égető-teszteknél.

Atlantiszológia

Elsüllyedt földrészeket és nagy kiterjedésű, rejtélyes tereptárgyakat vizsgáló tudomány. Az ágazat akkor kezdett el igazán hanyatlani, amikor 2005-ben a nemzetközi hitelminősítő leminősítette Atlantiszt, Atlantisz pedig leminősítette a nemzetközi hitelminősítőt. Ellenben a Bermuda-háromszög népszerűsége megnőtt, amikor egy tavalyi blogbejegyzésében bejelentette, hogy közelgő születésnapja alkalmából visszaad majd öt eltűnt, Második Világháborús fregattot és két repülőt. A világ kedvenc háromszögének zsúrján John Lennon énekelt.

Agykontroll

A Képzeletológia és a Pozitívgondolkodásológia tudományágának része. Tanaik szerint az ember gondolatainak olyan a természete, hogy szeret elkalandozni, majd motelokban és sztriptíz bárokban iszonyatos számlákat csinálni. Ezért szükséges az agyat kontroll alá vonni. A módszer megtízszerezi agyunk kapacitását, melynek csak 10 dekáját használjuk évente (!)

Elektromos multivallás

2011 karácsonyára hordozható vallást dobott piacra a Sony. Az érintőképernyős készülék wifi kapcsolattal és e-gyónással is rendelkezik, túlgyónás esetén pedig bonusz krediteket ír jóvá a következő alkalomra. A termék a Nokia által korábban már bemutatott E-vangelistával kíván versenyezni. A zsebben is kényelmesen elférő készülékre a világ valamennyi vallása telepítésre került, de új irányzatokat is képes befogadni. A készülék nyílt forráskódú hitrendszerével több istent lehet imádni egyszerre és számos alkalmazással bővíthető az alapcsomag. A készülék saját vallás alapítását is lehetővé teszi, melyhez a webshopból lehet miseruhát és alaptézist letölteni.

Sientológia

A sientológiát Carl Sien marslelkész alapította 1910-ben, ám a szekta jelentősen átírta hitelveit, amikor az egyházfő 1912-ben gyógyíthatatlan hajótörést szenvedett. Alaptézisük, hogy a világ nem atomokból, hanem tiszta fluidumból áll, és a ma ismert történelmünket csak kitalálta valaki. A szekta 1999 óta Dietetikai Egyház néven működik. Amikor a botrányairól és alapos jogi felkészültségéről ismert brókervallás kedvenc űrlénye, Kszenu, 2005-ben Sientologika címmel könyvet írt a Dietetikai Egyházról, visszavonhatatlan sérülés keletkezett a gépezet testén. Kszenu bestsellerében leleplezte a szekta piszkos üzelmeit, s fény derült a Carl Sien által alapított álvallás minden titkára. Például a szektából kilépni kívánókat karamellizálták, majd egy telített zsírokat böfögő vulkánba dobták. Az író felhívja a figyelmet a glikémiás index és a Mars-szelet fontosságára, a gyerekek kedvéért pedig sok kép is van a kötetben. A Lobotómiától az Omega 3 zsírsavig c. fejezetben a hazai celebek és a Dietetikai Egyház bizarr kapcsolatáról mesél.

 

 

Címkék: celeb, halál, divat, bolond