Tini dinó zsaruk, akció hajrá!!

760.jpgDear Mr. Szpilberg ! Először is, saját bevallásom szerint, nagy rajongója vagyok művészetének. Kétszer láttam az Indiána Jonest meg az E.T.-t , meg a Titanik óta, melyek mind a lelkemben szólalnak meg ma is, és súgták, hogy maga pont úgy érez, vagy gondolkodik, ahogy én. Oda-vissza érezzük egymás lelkét, tudom!! És tudom, hogy nem vár ötleteket, de lenne egy k*rva jó filmötletem, Önnek. Napjainkban járunk.

A film címe: A tini dínó zsaruk

…az emberiség nem tudja, de ők már a triász korszak óta köztünk járnak. Csak azért nem látjuk őket, mert mágikusan le vannak árnyékolva, szem elől. Beépültek az emberi társadalomba, normális munkát végeznek, van köztük szakács, bróker, de van hogy sofőrök, de a leggyakrabban mégis zsaruk ők. Egy ősi ellenségtől védik az emberiséget: a kihalástól.

Bujkálnak és rejtőzködnek, emberi maszkjuk mögött, amit fürdéskor meg lefekvéskor vesznek csak le. Akkor engedik csupán láttatni tini dinó ábrázatukat.

A főszereplő (Dan Jack) egy ilyen tini dinó, aki zsaru. De egy razzia során lelövik a társát, aki sokáig haldoklik a karjaiban, vért böfögve. Ezután Dan sokat iszik és megzuhan, mígnem egy szép nap új társat kap maga mellé, akit először nem kedvel, sőt, de nem azért mert színes bőrű és túlontúl vicces, a borongós magához képest. Hanem mert sejti, hogy van egy titka: ugyanis az új társa azt állítja, hogy valójában nem is dinó zsaru, de titokban triceratopsz ! Először csak kisebb megbízásaik vannak: pl. lefülelnek egy telefonbetyár bandát, akik már többször küldtek családi méretű pizzákat a megyés püspöknek, pedig refluxa van, nem ehet olyat. Dan egy lövöldözés során megszereti új társát, mert elé áll, vagyis mögé, mert fedezi. A közös bevetések folyamatosan összekovácsolják őket, már-már bizalmi szinten. Bár Dannek párhuzamos montázzsal eszébe jutnak a régi baráttal zajlott közös emlékek, ahogy a gyerekével játszik, meg tanú az esküvőjén, és együtt pecáznak, meg söröznek sokat. Ez belülről megosztja Dant. A film főgonosza egy gorombáskodó kolumbiai kartellbáró, aki túszul ejti Dan szerelmét. Ugyanis időközben a tini dinó zsaru beleszeret a báró ügyeivel foglalkozó szépséges ügyésznőbe, aki titkon egy női new wave szintipopbandát visz, áljelmezben, pedig tényleg nem dinó. (És kiderül, hogy valakinek van egy kislánya, aki már félig ember, félig dinó, nagyon jól néz ki, blueboxban meg lehetne mozgatni)

És itt jön egy csavar, ugyanis valamiért a dínók csak a szintipop new wave zenét hallják meg. A new wave a 70-es évek végén alakult ki, és a 80-as évek közepéig élte virágkorát. A punk műfajból fejlődött, de megőrizte annak a populáris kultúra elleni elutasítását, de sok más stílusból is merített ihletet, mint a rock and roll, ska, reggae, pop, mod, elektronikus zene és a funk. Az inkognitóban zenélő ügyésznő bandájába beleköt egy rivális lánybanda, majd tánc, ének-és zene viadalra hívja ki őket. A rivális frontembernő váltig állítja, hogy a Human League és az Erasure fosdiszkó, de a lány meggyőzi őket, hogy inkább a Pet shop boys meg a Eurythmics az! De végül nyernek és koncertet adnak. Lezenélik a másik bandát, akik elkullognak, még aznap. A new wave kifejezés a korai időkben a punk szinonimájának számított. Úttörői között olyan neveket említhetünk, mint Adam and the Ants, Elvis Costello, a The Pretenders, a The Police vagy a Talking Heads. A new wave egyértelműen a nagy-britanniai zene „világhódításaként” értelmezhető.

A legfontosabb előadók mind britek (noha Európa és az USA is kitermelte a saját new wave előadóit, mint például Németországban a német új hullámot, a Neue Deutsche Welle-t.) Külön figyelmet érdemel a szocialista országok új hulláma. Ezek általában a punk együttesekkel egyetemben szigorúan tiltva voltak, kivétel Jugoszláviában és Lengyelországban. A Jugoszláv új hullám is fontosnak tekinthető, hiszen a legtöbb jugoszláv új hullámos zenekar nagy szerepet játszott a később kialakuló magyar punk és new wave létrejöttében. A végén a kokain báró túszul ejti a lányt, miközben éppen Dannek meséli telefonon a zenekari sikereit, és egy luxushotelbe vonszolja, de Dan és a haverja kirúgják őt az ablakon. Aztán buli meg tűzijáték és pinot noir és paintballoznak, a csaj van a zölddel. Lehetne hozzá tervezni egy címert, ami a film emblémája lenne, mint az áthúzott szellem a Szellemirtókban…. hogy DINOCOP! – Állj vagy cafatolunk! És a képen egy napszemüveges dino egyik mancsában egy puska van, háttérben pálmafa. De tőlem meggyfa is lehet.

Ja, és a rendőrfőnök meg egy raptor!

Várom válaszát:

Laci,
ja, a film főcímzenéje meg ilyen fuck yeah!-s legyen, laza és dögös, jó?