Világuralomra törve, durván

Adolf-Hitler.jpgDear Mr. Szpilberg! Korábban már írtam magának, de el teccet felejteni válaszolni, biztos a túl sok forgatása miatt. Ezért ragadok most. Tollat, hogy újra írjak, mer megint van egy kurvajó filmötletem Önnek, nácis, ami ugye mindig oszkáresőt jelent (!)

A film címe:

Világuralomra törve durván, avagy a Jó és a Rossz Hitler harca

 Kiderül, hogy van egy kastély a Berchtesgadeni Nemzeti Park területén, és itt lakik a Rossz Hitler titkos testvére, akit a film végéig Jó Hitlernek hív a narrátor, vagyis a Komlós Juci, akivel közös anyától, közös náci kórházban születtek, de az ápolónő valamiért elvitt a hitler-ikerből egyet, haza, és azt füllentette az anyának, hogy csak egy dolgot szült. „Pedig én kettőnek éreztem” – érvel vissza hitlermama, majd mély álomba merül az infúzióba adagolt ketamintól.
És itt ugrik a kép a világ által ismert Rossz Hitlerre. A férfi erőteljes vonzalmat érez az ilyen spirituális, természetfölötti ezo cuccok iránt és a belépő jelenetében éppen a dolgozószobája fölé borul, gondterhelten - rámegy a kamera, és nézi, hogy mit néz, és kiderül, hogy okkultizmust! (De jobbat, mint a Frigyláda, mert azt a múltkor sem sikerült megszereznie a maga egyik Indián Joneszos filmjében, tudja?)

Villanyt olt.

Innen a Führer egyenest a hálószobába megy, ahol Eva Braun várja az ágyban, náci divatlapot olvasgatva, náci emblémás selyempizsamában. Nem szólnak egymáshoz. Egyelőre.

Hitler lefekszik a nő mellé, hozzábújik, majd szerelmesen a fülébe súgja:

- Megöllek…

Eva nem tudja nem komolyan venni a kiszámíthatatlan férfit, ezért könyörgő zokogásban robban ki. Hiti elmosolyodik, majd szerelmesen magához húzza a kis butát, aki hogy elhitte! (Eva a filmben lehet inkontinens is egy kicsit, de mindegy, csak vicces lenne.)

Másnap Hitler a munkahelyén szomorúan borul íróasztalára:

- Engem senki se szeret! Mindenki utál!

Mögötte Günthermeyer tábornok együttérzőleg helyezi bőrkesztyűs kezét a Führer vállára.

- Én szeretlek.

Párhuzamos montázs: a Jó Hitler elrontja a szögesdrótot, így jut ki a nemzeti parkból!

Rossz Hitler úgy gondolja, hogy most már tényleg itt az ideje a világuralomratörésnek, mert túlöregszik, egy vén fing pedig már képtelen az ilyesmire. És nem rég jött rá a világuralomratörés módjára: néhány tizenkét évvel ezelőtt megtudta, hogy Egyiptomban, ezen belül Kairóban, lapul egy ősi piramis alakú piramisban a Világuralmat Biztosító Ezoterikus Gömb! (röviden a VBEG). Azt kell megszereznie.

R. Hitler útnak indul. (montázs: sok közelit látunk arról, ahogy a bőröndjét csomagolja, mehetne alatta valami 80as évekbeli sláger, mondjuk Bananarama).

Magára kapja mintás hawaii ingét és csíkos bermudáját, és megy – de, jaaaj, a Földközi-tenger partján megtorpan. Fejét vakargatva áll a stégen és nézi, nézi az irdatlan víztömeget. Aztán két óra múlva elfárad és leül.

Lehet, hogy én, a fajnémet, mégsem megyek sehova?! (Haben sich her Gehen denkmal Deuchsen pissen Bahn?!)

Szomorkodásából furcsa bugyborékoló hang rázza fel: egy tengeralattjáró alakú tengeralattjáró emelkedik fel a habokból, csupa fémből. A teteje felpattan és egy vidám náci katona integet a Führernek:

- Csá!

Hitler vidáman pattan fel:

- Szevasztok, nem vinnétek el a Szuezi csatornáig? – kérdi kedvesen.

- Dehogynem, mester! Ugorjon be hátra.

- Tudtam, hogy a flottámra mindég számíthatok!

Hurrá! Merülés!

Na, balhé nélkül mennek, hol a víz alatt, hol a felszínen.

Másnap Hitler meg is érkezett Kairó. De a vámon szemétkedtek egy kicsit vele:

- Hitlerként, vagy turistaként kíván országunkban tartózkodni? – kérdezi a tréfás vámtiszt kíváncsian.

- Turistaként, baszd meg! – mondja Hitler nem kedvesen, azzal kikapja horogkeresztes útlevelét a vámtiszt kezéből, és mérgesen vonul is el a nagy fejével.

Nagy totál. 3 piramist látunk. A középső rejti azt, amit R. H. annyira akar.

A sötét piramisban a folyosó rendkívül piszkos és poros. Itt nem sűrűn takarítanak.

- Én vagyok Hitler, a gonosz állat. Rettegnek tőlem az emberek…többnyire - kiáltotta maga elé, elsősorban magának, hogy erőt merítsen saját hangjából. Most nagyon fosott. Sosem látott még ennyi sötétséget. Ha az embert túl sok sötét itatja át, saját létét is vitathatónak érzi, és bizony elmosódnak még egy fess diktátor körvonalai is. Elvitatódik, elnevetségesedik minden, amit egyszer elnyel a sötét. Hiába van a kezében fáklya, a háta mögött mohó, gonosz és túlvilági tekinteteket érez. Aztán egy idő után úgy gondolja, most már ideje meg is gyújtani a fáklyát, ha már elhozta. Felkapcsolja. Mikor a füstölve táncoló lángfény a parkettán cicvákoló skorpióra esik, Hitler ennyire megijed: Hhhhaahhááá! – ezt jól be lehet világítani és vagy körbe kamerával, fahrt-kocsival, vagy stop motion-sönnel felvenni. Teccik érteni?

Kiderül, hogy a VBEG-t múmia fiúk és múmia lányok őrzik évezredek óta, hogy ne vigyék már el. A hátuk mögött egy lepusztult sírkőemelvényen ott fénylik a csodálatos VBEG, azaz a Világuralmat Biztosító Ezoterikus Gömb.

Az egyik őrmúmia pont észreveszi a lassan a Gömb felé somfordáló führert:

- Hóhahó, hékás! Hova-hova ilyen araszolva?

- Á, csak kéne ez a gömb… - így Hiti

- Mihöz?

- Világuralomhöz.

- Az van, hogy csak akkor viheted, ha feltehetünk neked egy közepes nehézségű általános műveltségi kérdést. És ha helyesen válaszolsz reá…

- Nem!

- Akkor a Világuralomragömb marad…

Hitler nyűgös toporzékolást kilátásba helyező ábrázatot ölt, olyant, mint amikor agyvérzésig ordibál az emelvényen azokon az archív felvételeken.

Mivel a múmiák már évezredek óta halottak voltak és elég porhanyósak, Hitler könnyedén felgyújtja az összeset. Nem tudtak ráugrani vagy el előle, mert kiestek a kondiból, mivel még sosem kellett megvédeni a Gömböt, mert még senkinek nem kellett, így nem is tudták hogyan kell bunyózni.

Éppen veszni látszik a világ… amikor.

És itt lép be a Jó Hitler, mert pont megjelenik. Valahonnan mindenről tudott, jól értesült és tök képben van.

Azonnal lecsapja Rossz Hitlert és kiveri a praclijából a Gömböt.

A világ megmenekült.

Snitt. Nagy totál.

Amíg az Egyiptomi Police kiérkezik, Jó Hitler egy múmiáról letekert fáslival gyorsan megkötözi ikertestvérét és elzárja egy szarkofágba.

Itt lenne egy látványos 3D-s robbanás, amiben leszakad majd egy lány eleje, meg egy másik pasi farrésze - ugyanis pont akkor egy terrorista konferencia is zajlik a városban.
Jó Hitler pokrócba bugyolálva kávésbögrével a kezében kilép a piramis főbejáratán. (Igazából valószínűtlen, meg értelmetlen az a robbanás, amiről az előbb beszéltem, de kurvajól mutatna a fináléban, nagyon-nagyon jól nézne ki.

A Rossz Hitlert azonnal őrizetbe vették a nem idén barnult kairói hatóságok és visszazavarták abba a böribe, amiben anno a Meinkampót írta. (közeli az égett arcáról). A Jó meg elvette Eva-t nejül. Korzikára mentek nászútra.

ÉS a slusszpoén: a legvégén a kamera rámegy a Rossz Hitler arcára, akinek hirtelen kinyílik a szeme, és onnan tudjuk, hogy legalább még egy filmet kitevő tervei vannak!

Ha tetszett az ötletem, kérem, jelezzen mihamarabbúl.

Köszönettel:

M.L