5 sablonszólam MegaStar zsűritagoknak

index_2.jpeg
1.

Szép volt. Az az: nem volt rossz, sőt, nagyon-nagyon is jó volt. Van egy sejtésem, hogy ezt te már gyakoroltad élesben. Szerintem nem először csinálod. Hanem már egy ideje. És az a jó benned, hogy teljesen átjöttél, van arcod, saját arcod, amit ma akkorára növesztettél, hogy elég nehéz bevilágítani. Magadat adod, nem mást, a humorod pedig annyira polgári és egyszerű, hogy mindenképpen jogos és érvényes vagy. Ügyes és bátor vagy, hogy ebbe belevágtál. Látom, hogy szép lelked van, amit bátran kiteszel, mert hajlandó vagy megosztani magad és szívesen is teszed. Ezt a pillanatot együtt éltük át, de az biztos, hogy téged meg kell szokni.

2.
Én észrevettem valamit, amit lehet, hogy más nem látott: belőled az előnyödre hiányzik valami és ezért vagy ilyen, …hogy mondjam?… ennyire kerek. Te a dal közben nem csak a hangod, nem csak a tüdejed, de a szíved is kiengedted. Tőled lehet tanulni, lehet, lehetne…Benned sokkal több van, mint amennyit gondolsz magadról. Úgy érzem. Szerintem. Minden a helyén van. Te teljesen beleadtad magad, és innen látom, hogy nem csak légzésre használod a tüdőd, és a szád sem csak azért van nyitva, hogy ki-be járjon a levegő. Neked már nem kell tovább fejlődnöd, mert nincs hova, vagy ha van hova, az a hova nagyon messze van. Te nem vagy vakvágány. Neked illatos a hangod. 

 

3.
Nagyon-nagyon-nagyon helyes produkciót adtál elő, hoztál ide nekünk. Bár édesanyám szomorúnak nevelt, most mégsem tudtam megállni, hogy mindkét számszéléről el ne induljon a mosoly. Nekem úgy tűnik, mintha a produkció közepén meguntad volna. Elkezdted egy elég lendületes felütéssel, de aztán nagyon-nagyon hamar lefulladt a motor…. Tudom, hogy nehéz egyszerre önmagadnak is lenni, meg egyetlen első szám első személyben saját magad számára is izgalmasnak lenni, hiszen hogyha valaki, akkor a legjobban te ismered magadat. Egyedül vagy többen, mégsem látom, hogy egy pillanatra is szétváltál volna. Te egy olyan együttes vagy, aki már a megalakulásánál feloszlott, és a kiforratlan karaktered is segít ebben. Tőlem aztán kitelik a jóindulat, kerek is, meg szegletes is, de ezt sajnálom…

4.
Szép volt. Nekem különösen tetszett, hogy nem csak a büfé miatt jöttél hozzánk. Te teljesen megjelentél és bekövetkeztél! Hiánytalanul és egészalakosan. Bár a végén már előszedted a manírokat és mórikáltad magad, nem gondolod? Sokkal kevesebb lennél, ha több lennél. Szerintem. Tudom, hogy nagyon mélyről jöttél, hiszen – mint bemutatkozásod során elárultad – bányász ősökkel rendelkezel, talán ezért nagy falat neked a felszínen maradni. Ezt nem tudom. De ha kitörésben gondolkoznál, sokkal, de sokkal több motivációt tudnál magadban generálni. Szerintem. Ha ezzel a hanggal hívnál fel telemarketingesként, én már az első csörgésnél felvenném, és nem rögtön csapnám le. Nekem úgy tűnik, mintha már az elején fel akarnád adni, mert nem bízol magadban. Mintha zavarna a fény. Azt viszont becsülöm, hogy olyan hangot hoztál, amit a fal örömmel ver vissza. Szép volt, de nem a legszebb.

5.
Nehéz témát választottál, de szerintem sokkal-sokkal könnyebb veled azonosulni, mint egy zsák avarral. Ugyanis sokan járnak a te cipődben, mármint te nem bízod a szélre, neked célod van. Olyan vagy, mint a híg cement, akire még nem lehet építeni semmit, de majd, majd igen. Te megdöbbentél magadtól, de nem a jó értelemben. Nem érted, amit csinálsz, nem érted, miért, és pont ez a jó. Fájón engedlek tovább… de…. de hát, ez az öndevalválás, hát nem tudom, lehet, hogy már csak egy sanszod marad. Te ki akarod fejezni magad, és bátran hozzánk vágod a hangod… tehát motoszkál benned a kincs… Sokat fektettél be, ami egész életet kíván, de próbálj előnyt faragni a hátrányodból. Keresd a motivációkat. Törekedj a legjobbak közé, mégse bízd el magad feleslegesen. Próbáld ki magad többször és tényleg és direkt. Tetszik, hogy fittyet hánysz a konvenciókra. A te időd fénysebességgel fog elérkezni, csak vigyázz, ha megelőzöd a korodat, nehogy lemaradj saját magadról. Egyszer nézd meg magad élőben is. Te ne maradj névtelen. Hidd el, hogy te egy esemény vagy.

Címkék: celeb, trend, star, haza