Kéne 2040? Vigyed!

lottó.jpg2040. Ennyi van most az ötösön. Ennyit húzhat be az, aki azonos számokat húz be azzal, amit húznak. Mint a nép gömb egyszerűségű, naiv gyermeke, én is elfantáziáltam azon, mit tennék, ha beütne az irdatlan lottólóvé? Az álomromboló statisztikák meg az átlaglehetőségek most legyenek mindegyek, ahogyan az is, hogy a nyerési esély hány százalék a négyesnek, hány az ötösnek, de főleg több a többinek, hármasnak, kettesnek vagy egyesnek. Egyesem közel minden héten van. Ez annyit jelent, hogy egyre egyrébb környékez a szerencse. Beszélgettem ez ügyben egy parapszichiáterrel, hogy ki lehet-e kristálygömbözni a számokat? Azt mondta, hogy ilyen becsvágyó harácscéllal nem lehet, és nem is illik belelesni az Univerzoom lapjaiba, de ha kitartóan erőszakos a kedves játékos, akkor kimágiázhatja feketén, és még meg is kapja a lóvét, DE a fekete mágia törvénye szerint ugyanannyi arányban el is vétetnek dolgok a játékos életéből. Most képzed el, mennyi lenne 2040 ellenkompenzációja? Mi ér meg az életedből 2040-et? 

Tehát jobb belenyugodni és a vakszerencsére bízni az ügyet… Mert ha karmikusan nincs megírva az, hogy lehet ennyi vagyonod, akkor nem lesz, nem játszik szerepet a személyes színdarabodban ennyi lóvé, és kész. A másik meg: ennyi zsé gyökeresen megváltoztatja az átlag embert, aki egy olyan arcát ismerné meg, ami még őt is meglepné. Több ezer év elfojtása szabadulna fel benne, mások és a saját rovására.

De az istenbefenyegetés se vezet sehova, mint a kitalált néni esetében, aki a vasárnapi mise után szontyolodva odaérkezik a kifüggesztett Krisztus alá, majd öklével megfenyegeti, hogy: „hát, nem ezt beszéltük meg Jézuskám, hogy nem nyerek. Ne nézz így rám, mintha nem tudnád! Tegnap húzták az ötöst és… nem nyertem. Semmit. Sehanyasom lett. Hát ezért imádjalak? Túrót! Adok-kapok van! Egy ilyennek vegyek virágot?? Át vagyok verve. Miattad! Breüheuheu.” Elítéljük-e ezt a nénit, csak mert a saját szabad akaratából nő volt? Tán van valahol egy kívánságteljesítő automata? Én azt mondom, hogy kívánni bármit, bárkitől, bármikor lehet. Hogy teljesül-e, az már más kérdés. De ha véletlenül igen, akkor tényleg az a felelős érte, akitől kifohászkodtuk, vagy a vakvéletlen, vagy én, vagy te?

"A pénz nem boldogtalanít" 

Mit csinál a hülyenyertes? Az egyszerű ösztön-népeknél a legkönnyebb megsaccolni, mihez kezdenek majd a lóvéval. Vegyünk egy közepesen nem értelmiségi nagycsaládot: az apa és az anya kilép a hentesüzletből, vesz egy hatalmas, kastélyjellegű házat 500 milláért, valahol a II. ker.ben, a srácok 2 Ferrarit 80-ért, 1 kis világkörüli utazás, 1 kis kastélykifűtés, 1 kis elosztogatás… és hopp! a pénznek egyszer csak annyi. A háznak iszonyatos rezsije lesz, a kocsikat nem tudják tovább fenntartani – valószínűleg az egyiket össze is törik – dolgozni nem fognak elmenni, a házat pedig el kell adni. Ám vevő csak nagysokára érkezik, vagy akkor sem. Ez idő alatt tetemes adósságot halmoznak fel, mert nem tettek félre, és kényelmesen évődve megölik egymást.

De kívánni, majd felelősséggel reagálni, azt lehet. A Secret azt mondja, hogy csak kérni kell és az Intelligens Isten vagy az univerzum küldi is... Ha ez így van, akkor miért nincs minden héten ötös a lottón? ....Mert igazából kevesen akarnak nyerni. Ugyanis a hirtelen rád szakadó irdatlan nagy lóvé felszabadít. És nem biztos, hogy szembe akarsz találkozni a felszabadult éneddel. Nem biztonságos… Lehet, hogy nem tetszene az az arcod - ahogy az imént már szó volt róla. És empirikus úton arra is rájöttem, hogy az emberek egy része szeret szenvedni, a szenvedés az energiaforrása, és egy hirtelen beérkező lóvé lerombolná azt a feszült, ideges szart, aki vagy, és aki egy élet munkája. Mert egy lottómilliomos már nem intrikázik, nem szomorítja a szomszédját, és nem jelentgeti fel a másikat, nem is irigykedik…hanem örül. 

Meg aztán, ha meg is van a 2040, kinek adni belőle? Én mindent elkövetnék, hogy ügyesen eltitkoljam, még sopánkodnék is egy keveset a szomszédnak, hogy „jaj, aki elvitte tegnap az ötöst, de kár, hogy nem én vagyok és tényleg nem. Jó is lenne!”.  A 2040 ölhet is. Közvetve. Hiszen ki a hibás, ha a nagyika megnyeri a 2040-et, a hülyeunoka pedig veszi rajta azonnal a Ferrarit, majd felcsavarodik vele az első fára és kiszenved? Kampó lesz neki, mert korán szétlelkesedte az életét. "Bárcsak ne nyert volna, a fiú még most is élne, buzi nagyi" - mondod a jobb szóra érdemes asszonynak. Az addig habos, tésztás, kedves nagyikából közvetetten gyilkos lesz. Hogy van ez a hülyeség? Mert a lehetőségek azok összevissza vannak: 2010 októberében az izraeli lottón kétszer is kisorsolták ugyanazt a számsort egy hónap leforgása alatt, 2011 nyarán egy francia férfi pedig kétszer nyert ugyanazokkal a számokkal.

Le lehet számolni a lottószámokkal?

Mára a lottósorsolás sokkal könnyebb az ókori római viszonyokhoz képest, amikor is a kényelmes arab számok helyett még a hosszú római számokat vésték a számlabdákra, és emiatt nem egy gömb mérete meghaladta a görögdinnyéjét. Emiatt a legtöbb számhúzás balesettel, vagy az elguruló labdák utáni ügetéssel végződött. A kérdés: ki lehet-e numerológiázni a lottószámokat? Hogyne lehetne! Fütyülünk a statisztikákra, meg a nyerési esélyekre: mi csak a biztosra megyünk. Vegyük alaptételnek a következőt: tudjuk, hogy az ötösre kevés az esély, de több a négyesre, főleg több a többinek, a hármasnak, a kettesnek vagy egyes találatnak. Ha ötöse nem is, egyese már mindenkinek volt. Vedd alapnak a legutóbbi egyes találatod. Adj hozzá hetvenhetet vagy huszonhatodot, vedd a felét, mínusz nyolc, rázd össze, majd köbre, és megkaptad. Hogy tévedés ne essen, én is veled számoltunk.

 

De mit mond az okkultizmus a lottókról? Érdekeset? 

Nem titok, hogy az asztrológus bolygóállásokkal és ascendensekkel cimborál. Ő azt mondja, hogy az ember képletében meg van írva a nyere. Ha meg nincs, mint nagyon sokunknak, akkor nincs, és ne szórja a pénzét, mert nem fog jönni a nyere. Nyugodjék bele. Az asztro nem bazári örömjósda, inkább konkrét együttállás, komoly tudományos orákulum rdsz. Pl. ha rosszul áll a Saturnus-od, vagy éppen csak kvadrátban van az Uranus-oddal, az komoly. Ez az ezó szemszög. 

A homeopátia kínálja a legegyszerűbb módszert: a tökéletes megnyerés érdekében 10 percig kell a nyelved alatt tartani egy lottólabdát. Tudod, azt a kis golyót, amit szombat este lesel, ahogy szaladgál a gömbben.

Nem nyerni nem csalódás

Ha nekem lenne ez a nyere, engem nem fűtene gyerekes bosszú, sokakkal ellentétben, hogy teszem azt, megveszem a sarki CBA-t, ahol szerdán pimasz volt velem a hidegárupultos nő, és odacsinálnék a pármai sonkák közé bosszúlag. Felszabadult öníró se lennék, mert vegyünk egy sértett önírót, aki megveszi, pl. az ulpiuszt és bosszúból kiadja a saját hülyeségeit, mert addig nem tették - ott lenne a metrón, meg a fábryba, minden, de a szara attól még nem lenne nem szar. Vagy anyát bevásárolni a megasztárba, mert annyira szereti, és őt magát is beénekeltetni. Meg lenne véve az egész sor zsűri, hogy azt mondják anyunak: „asszonyom, ez olyan volt, amit még nem hallottam. A stílus, a hangzás, az egész tenmagad, minden, továbbjutottál te!” Az első helyre bevásárolni, megvenni az ország összes esemesét… Sose tenném.

Amit viszont de: 50 millát kirántanék a lottószámláról és otthon a fejemre szórnám. Deákzápor, forintosított csapadék. Mért ítélsz el engem, azért mert én is becsvágyó vagyok?

Hogyan lottózzunk ügyesen, könnyek nélkül?

Én mindig gépi játékra nevezek, így nyeretlenség esetén nem magamat okolom, hanem a fémet. És miért játszom tényleg? Mert rávágytam arra a pompás pénzkazalra, amit a híradóban mutogattak, amit - a riporternéni szerint - ha egymásra tornyoznánk Bécsig fel lehetne mászni rajta.

De mielőtt kitöltöd azt a szelvényt, előbb tedd föl magadnak a kérdést: Tényleg kell? És megérdemled?

Azért egy valamit mindannyian megköszönhetünk a lottónak: 1 hetes reményt ad, olcsón…

A remény pedig tejszínhab.