Egy Poszt, Amiben A Világ Összes Dolga Benne Van

platon.jpgAvagy bölcsposzt higiénés-és igazságigénylő okosoknak, akik szeretnének végre tisztán látni ebben a nagy, durva, eldurvult, egyre durvább és koszos és egyáltalán nem illatos, túlzsúfolt világban. Most mindent megtudhatsz, mi fontos: szex, harag, háború és sajt. A világ és minden, ami benne van. Az élet és az értelme. Jótanácsömleny, MINDENNEL kapcsolatban. 

Vágjunk is bele, mert kevés az idő és a hely! A gyávaság a legnagyobb bűn, és ha mersz, most egyetlen posztból megtudhatsz mindent a világról, az életről, egyszóval mindenről.

Az ember és egészség: a következő az egészség. Az egészségi élet testi szükségleteihez elidegeníthetetlenül hozzá tartozik az egészség egyáltalán akarása. Senki ne egy magát túl, vagy olyat, ami árt neki. Szót kell még ejtenünk az Aspartám-ról, meg az E621-ról, amiket ne nyelj le egyben, inkább szedd ki, told a tányér szélére. A vitaminok és a tájcsi legalább ennyire fontos dolgok.

Filozófia 4 személyre: az embernek van egy olyan tulajdonsága, hogy csak ott fürdik, ahol van víz. Mindig is érdekelte az őt körülvevő mélyebbi világ, s gondolatok, melyről gondolatokat is formázott, akár több kötetre valót is. Igen szomorú, de a legtöbb ember elvrendszer nélkül jön a világra, majd éli le az egész életét, akár évekre előre. Elvekre szükség van, de elvtelenekre NINCS! A filozófiát először az egyiptomiak, a görögök, a keletiek, majd napjaink emberei fejlesztették ki - de számos mások még régebbről eredeztetik. „Lefújt hajdani etalonok komisszárja” – így foglalta volna össze a népszerű Adi Imre a lényeget, mely csak tehetségét dicséri! A filozófia lényege, hogy le kell szokni róla: valami van, ez biztos, és kész. És ebben a képletben te nem mindig vagy előnytelenül ábrázolva. Az élet értelme meg addig mindegy, amíg jól érezzük magunkat. Mert az a fontos, hogy érezd magad, hogy érezd magad jól egyenként. Ennyit a filozófiáról.

Életszemlélet 4 szemközt: „Szerencse, szerelem, szex, örök gazdagság, panoráma és szex, az ember kételye és csodája” – ez, mi vastagon foglalkoztatja a hétköznapokon is piros betűs ösztönembert. És nem véletlenül. „Free entry” – ahogy a külföldi mondaná. De ne feledd, ez mind mulandó.

Lakáskultúra fiataloknak és időseknek: az enteriőr és az ezzel járó lakókörnyezet kiemelten fontos a személyi jólét szempontjából. Mert ha rend vár haza, akkor a gondolataid is rendben lesznek. Tehát tessék követni nagyanyáink példáját, amikor berendezték a „szép szobát” minden földi jóval, akkor sem hülyeségből. A fiatalok lakókörnyezete legyen rövid és rendezett, kevés holmival, cuccal, személyes tárggyal: legyen szempont a praktikum! Letisztult formák és fehér színek jellemezzék. Az idősek gondoljanak többet a halálra, mint addig, hiszen így nem fogja őket meglepetésként érni, ha bekövetkezik. Vegyék körül magukat haláli cuccokkal, fekete bútorokkal, koporsóból készített asztalokkal, és jobb lesz - vagy ha nem is, ijesztőbb.

Párkapcsolati profi tanácsadás fiatal korosztályoknak, „csajozás” magas fokon

Csajozási tanácsok fiúknak! Sziasztok! Először is, mielőtt bármi elé szaladnánk, fontos a tisztaság és a védekezés. Előtte mossatok kezet. Vegyetek fel egy szép sötét öltönyt, fekete makkos cipővel, sétabot hintóval, és álljatok a lány ablaka elé egy halk dallal. Mindig legyen a zsebetekben Melba szelet vagy kandis cukor, mert a fehérnép gyakran csak egy kis édességre vágyik. Soha ne mond a lánynak, hogy: cicus meg mucus. Tiszteld a száját, de sose fogd be. Ettől meglesz a várt kellőképp, s eredmény. A látszat csaj! Csak arra vigyázz, hogy kisbaba ne csusszanjon be. Ja, és az együttlét után mosakodjatok meg. És nyáron? Mi legyen ruházat, mi rajtad áll? Tiszta T-Shirt, tiszta sort! S tavasszal, ha érik már az orgona, szedjetek a csajoknak egy marékkal, mert az ilyenek igen kedvelik.

Vallás és Háború és Béke: egyik sincs meg a másik nélkül

Hogyan kell, miként kell haikuzni?

A haiku cseppmentesen illeszkedik be a kiváló költemények közé, mert szép. A jó haikugyártás lényege, hogy be kell tartani a szabályait.

Tanács a baráti-és közösségi társas kapcsolatok gyanánt

Vendégségben – még ha barátaink is azok – mindig fokozottan viselkedjünk udvariasan. Sose nyúljunk mások hűtőszekrényébe, ahogy annak idején a Laci tette. Ez nagy udvariatlanság, ami kimeríti a vendégjogot. Egyszer a Pofátlan Laci feljött hozzám Egerből, hogy itt hagyja nálam a poggyászát, amíg ő bemegy a városba. Mondom, jó, ne kelljen már magával cipelnie azt a sok súlyt feleslegesen. Ekkor fantasztikus dolog történt, ugyanis a kövér, méhkas fejű fiú nem ment el. Nem távozott tőlem. Négy hétig. Végül kihívtam a tűzoltókat és elvitettem velük az erdőbe, hogy gyújtsák fel. A vége fele már nagyon untam.

 

Az én 10 parancsolatom

  1. ne kívánj másnak olyat, amit magadnak sem kívánnál
  2. ne kívánj magadnak olyat, amit másnak se kívánnál
  3. szeresd magadat, mint felebarátodat
  4. mosolyogj, ha a helyzet úgy kívánja
  1. mindig legyen nálad zsebszámológép, hátha kell

 

Zenekultúra: Erről még én sem tudok semmit, csak annyit, hogy az ember már gyerekkora óta szereti a muzsikát, és arra kell figyelni, hogy a hangszer és a dal jól passzoljon egymással… beszélnék helyette inkább a helyes állattartásról: a házi-és örömállat egyaránt kedveli a simogatást, ezért ne fukarkodjunk vele, ha a közelünkbe kerül. És enni is szeret percről-percre.

 

Művészetfinánc: Mióta az ember a földön jár, van közvéleménye. Már az ősi kultúrák is festegettek lakásuk barlangfalára bikákat, zsiráfot, mamutot, állatokat. Ez nem véletlen. Később aztán a vonalak, s vonások finomodtak, s ebből lett az impresszionizmus, az expresszionista és a többiek. Az akkori embereknek a maitól eltérően bőven volt közízlésük. Ha festesz, írsz, vagy állsz akkor neked nyomod marad, amit nyíltszívvel magad mögött hagyhatsz, melyen egy bárkifajta írói véna bő árral kifakadhat majd.

 

Hatékony gyermeknevelés: Ha az anya nem akar önfarkába harapó kígyó lenni, fontos, hogy a gyereket ne üsse nagyon, szeresse egy kicsit, törődjön vele, ha már létrehozta. Szoptassa inkább.

 

Filmpergés és celluloid: „A film a halivúdi álomgyár” - a filmeket azért kell csinálni, mert bennük legalább ideiglenesen helyreáll a világ egyensúlya: a jó megkapja, amit érdemel, a rossz pedig börtönbe megy torta helyett. Egy jó filmben a következő van: (1) konfliktus, (2) kutya, (3) gyerek, (4) harag és kibékülés, (5) a rossz meg leesik egy magaslatról, nagyon lassan. És a végén együtt vacsorázik mindenki a polgármesterrel, aki nagypapásan néz ki - akár lehet feka is, de ne az a bűnöző hárlem-fejű, csitaszájú lomha majom, hanem legalább olyan kedves, és bölcs, mint a morgenfrímen, jó? Őt szeretem nagyon.

 

Utcai magánviselkedés / jólnevelt szabadtéri szabadfoglalkozás

Fontos, hogy az utcán magatartás-szerűen viselkedjünk, hiszen a járdán, a téren, a buszon a mások mindig többen vannak, mint te. Ügyelj a divatra, nyáron ne viselj hőbundát, inkább rövidnadrágot. Legyen ön önmaga szabad vetülete!

Ha belépsz a Művelődési Épületbe és nem vagy mozgáskorlátozott, vedd igénybe az ünnepélyes ruházatod. Élet a petrence mellett, mert Ab ovo: avagy vidéki mivolt, ne gondolják rólad, hogy pé vagy, P., mint paraszt.

 

Utazás a világ lenyűgöző részeihez

Bolygónk fantasztikus helyektől bővelkedik. Vegyük csak, amit látni kell: a piramist, a pisai tornyot vagy az Eiffelt. Ha utazni kíván netovább, előbb tanulja meg a nyelvet. Ne kelljen már egyből reggel a szavamra tetoválni. Egy idegen nyelvre manapság annyira szükség van, hogy ha utazni kíván és hova, és ha az a hova valahova, akkor „segédmankó” gyanánt tanulja meg a nyelvet, a messzibe szakadt, egynyelvű vándorokhoz hasonlóan - sajátítsa el a konyhanyelv alapjait, ha kívánja! Létezik már angol életszótár gyorsakaróknak: Speak end Spell. Vagy vegyen egy helyi újságot, X-elje be, vagy húzza alá a helyes, vagy legalább Önnek tetsző szószerkezeteket. Egy morfémáért ne menjen a szomszédba. És mindenhol vegyen sajtot. Ennyi... 

 

 

Címkék: utazás, világ, semmi