Az ország legokosabb kisfiúja

00a1vege.jpgIntelligens mosolya mindig a sajátja. Nem másé. Kereklencsés kisheripotter ő, aki ha a szemüvegétől túlságosan felnőttnek érzi magát, akkor leveszi, és pár lomha pillanatig gyerekeskedik még a legogyűjteménye fölött. Petinek már saját rádióműsora is van (Én és az űrkorszak), pedig alig 9 éves. Takaros csipogása az éterben minden szívet felüdít. Petiség ez, velősen. Már a nem túl távoli gyerekkorában is okosnak tűnt - okosan jött a világra, és azok a csecsemős képei mit sem változtak, mind ugyanolyan, ma is. Peti a Csillag szüret! c. tehetségkutatós vetélkedőben tűnt fel először, ahol zsinórban alázta kor-és agytársait. Hát persze, hogy meg is nyerte. A díjátadón a műsorvezető megkérdezte Petike apukáját, árulja már el a kedves közönségnek és a tévénézőknek, hogy mit evett azon az estén, amikor biológiailag összeheveredett Peti anyukájával, mitől lett ilyen a gyerek, van-e rá recept? Vagy egyszerűen csak a spermája ennyire kiváló, ala nature? Az apuka válasz helyett csak somolygott. És somolygott. Nem derült ki semmi (somolygása mögött az a tény lapult, hogy nem ő volt a gyerek vérszerinti apja, Peti korábbi és igazibb apukája a gyerek születése után lelépett. De erről csitt!).

 

A vesztes kisfiú apukája, akinek kisfiát Peti a döntőben lealázta a kvantumfizikai kérdésnél, megpróbálta kicsit elkalapálni Petit a parkolóban. A sértett apa, aki a kölyke becsületéért verne bucira egy másik kölyköt, így kiabált: „na, most örülsz? Hogy a fiam csak az Ország Második Legokosabb Kisfiújaként kerül majd a Blikkbe? Rád férne, öcsi, egy alapos szemritkítás, látástól-vakulásig!” - és már el is indult, kinyújtott hüvelykujjakkal a kisfiú felé, de a perecesnő időben lecsapta őt egy teli PET palackkal. Az apuka eltévesztette az eszméletét. 5 év felfüggesztett kapott és 3 évre eltiltották a közügyek gyakorlásától. Az Ország Legokosabb Kisfiúja címet Peti vihette haza, ott van a kis polcán a cocapersely és a kvadro-mikroszkóp mellett.

Intelligencia hányadosa 120/60. A kedvencét maga főzi meg. A suliban ő a főszertárfelelős. Szülei hamar észrevették, hogy Petinek a sávszélesség árt, ugyanis minden információt beszippant, megjegyez, és elraktároz. Nehogy már agyvérzést, vagy ilyesmit kapjon a túlhevült processzora. Még csak az kéne! Ilyen fiatalon!
A kis Petit az űrkutatás mellett nagyon érdekelte még az óceán, az atomfizika, az internet, a megannyi giga és terra bite, meg a génkutatás. Elért eredményeit és tudományos cikkeit a saját tervezésű weblapján publikálja. Egyszer egy kövér, irigy és beképzelt informatikus megpróbálta feltörni Petit, de nem bírt vele, mert a kisfiú saját fejlesztésű tűzfalán képtelen volt áthatolni. Csak addig jutott, hogy a flash animációba bele tudjon piszkálni: meganimálta Peti fejét és egy termetes péniszt szerkesztett okos arcának okos szájába. Valaki nagyon hajlandó volt megalázósdit játszani vele, de Peti 24 órán belül észrevette a fütyit és kiszedte a szájából.

Ám az élet nem éneklő sárgaúttal, nem arany szivárvánnyal, hanem vastag szarhurkákkal van kikövezve… Peti nem egy elegáns laborban vagy valamelyik tévé valamelyik ariskodó gyerekműsorában kapott állást, hanem – sosem találják ki - a prosti szakmában. Mint tudjuk, minden ötcsillagos luxusszálloda recepcióján van egy mappa, amit adott jelszóra elő is pattintanak a vendégnek (ez a mappa ma már inkább pendrive) amiből topmodelleket és hírességeket választhat magának éjszakára.

Vannak azonban a Túl Okos Emberek, akik kizárólag csak szuper intelligens prostikat akarnak alvótársnak, a kül és a kor általában mindegy nekik, mert szexelni úgysem fognak – az elmecsata után ruhástól alszanak el, hacsak hajnalig nem tart az agyaktus. Az Okosprostik mappában található portfolió tartalmazza a jelölt intelligencia hányadosát, az eddig elért eredményeit, kutatási területeit, tudományos publikációinak listáját, és az egyetemek neveit, ahol előadást tartott. Az adatok mellett a bérelhető agyak fotója is látszott, de arra kevesen voltak kíváncsiak. Ezen mappán belül, külön jelszóval és felárral megtekinthető az Okos kisfiúk album is, az ínyenc uraknak. Itt ült Petike. Ő volt a legkapósabb hús, kézről-kézre adták a módos urak, és Peti teljesítette is a hozzáfűzött elvárásokat: egyszer úgy lesakkozta a perzsa sahot, a Kaszparov-manőverrel, hogy az öreg olajos képű kétszer élvezett a gatyájába. Rendszerint általános műveltségi kérdésekkel zajlott az előjáték és innen vagy a tudományos fejmunka vagy matematikai képletek irányába kanyarodtak. Többnyire Peti és a vendég (vagy vendégek, ha orgiára fizettek be) felöltözve ülnek az ágy szélén és ott zajlik az agymunka. Ez a perverziók egy vadonatúj vadhajtása.

Korából és külleméből adódóan Petit sokszor megkívánják. Néha. Mivel okos kisfiú, azonnal észreveszi, ha a vendég szemében a vágy tüze lobban, és ilyenkor felajánlja neki, hogy inkább kézzel segít rajta, mert az kevésbé fáj, mint egy behatolás. Ez az okos manőver néha sikerül is.

Mivel Peti életvitelszerűen agyalós fajta, egyre gyakrabban kezdett el gondolkodni magán, a világ teremtésén, az élet értelmén, és azon, hogy mitől dobog egyáltalán az emberi szív? Egyre több időt szánt arra, hogy a létezés alapján és az Önvalón gondolkodjon. Arra is rájött, hogy azért, mert fent vagy egy buddhista levlistán még nem nyersz automatikusan kedvező újjászületést…

Végül, egy kis kedd reggel, hirtelen rájött. Rájött mindenre… Elsősorban arra, hogy nem akar már 32 éves lenni. Abban, amire rájött, nem volt semmi eladható ezocucc, semmi ilyesmi, hogy „Isten téged szemelt ki a boldogságra, mert angyal vagy te az angyalok között” vagy „Istennek és a Létezésnek igenis számít, hogy milyen vagy az ágyban, legalább annyit, mint az anyagi helyzeted, mert te vagy a világegyetem központja”, semmi ilyen faszság, csak a Leglényeg…

És akkor Peti elindult…

 

Címkék: celeb, apa, erőszak, kéj, padofil