10 kihalt Star Wars-lény

bantha_suit.jpgLáttad már a Solo-t? Állat volt, mi? Apropó, állatok. A Csillagok háborúja-univerzum néhány élőlényét nélkülözni kellett az új filmből, költségcsökkentés miatt nem jutott hely nekik. A blockbuster filmgyártás igen drága műfaj, és ahol csak lehet, le is faragnak a büdzséből, legyen az áldozat akár egy helyes Szoplidián, vagy a kedves fenevad, az Akulamphistaffterrier.

 

 

 

  1. Macalukylay: (magyarul: csillagfejű zsarnokgyík)

Óriás testű, sárgarépára emlékeztető ragadozó, amely a Vendetta nevű bolygón honos. Szájában sok hosszú és hegyes fog ül, a gyomrában pedig 60 műholdas csatorna jön be, tök ingyen. Hat szeme hatfelé néz, fülei fülre emlékeztető nyúlványok. Vallási okokból szombaton nem vadászik. Fő tápláléka a Barrishalom-gufta, kedvenc csemegéi a blowlumpok, a gullipudok, a repülő nyerkek, a gyors shrimpek, valamint a lassú okmányirodai ügyintézők.

 

  1. Reteknexu: (magyarul: szárazföldi tigrismajom)

Ilyet sütött Obi-Wan Kenobi Anakin Skywalker szülinapjára az első részben. Az egyik mutálódott változata Padmé Amidala kedvenc házi borzalma a második epizódban, de csak 2 másodpercig látszik a filmben. A Star Wars harmadik részében egy Reteknexu-ról készült akt festmény látható a Millennium Falcon vezérsíkján. Göndör szőrű félértelmes emlősféle. Kibocsájtott spóráit képes más bolygókra is eljuttatni, néha futárszolgálattal, fajfenntartás céljából. Kedvenc vadászterülete a szabadtéri kukák, ahol bevárja a gyanútlan, hulladékot kidobó zsákmányt, majd ordítva hozzárendeli mindenevő fogazatához. A nőstényeknek nagy sárga csőrük van.

 

  1. Szoplidián: (szárnyas gúnyhal)

A délelőtti órákban hátrafelé repül, nem tudni, miért. Nagyon gyors, de analfabéta. Ha veszélyben érzi magát, 6 egyenlő részre esik szét. A Szoplidián hidegtűrő képessége nevetséges, saját testmelegétől azonban nem ódzkodik. Táplálékát nem rágja meg, egyben nyeli le, akkor is, ha ötször akkorább, mint ő, ezért néz ki gyakran idiótán. Néha annyira belesimul a környezetébe, hogy tulajdonképpen nem is látszik, ezért nem tűnik fel egyetlen filmben sem. Nehezen szelídíthető. A Szoplidián-kölykök rendívül barátságtalanok.

 

  1. Cicmyau: (tengeri vasmacska)

Kétéltű életmódot folytató hímnős lábasfejű. Az Ebon-tengerben él, bőréből harci járműveket gyártanak, melyeket az élő példányok húznak harc esetén. Nyála igen erős kötőanyag, azzal szokták az űrsiklók szárnyait felragasztani. Polipszerű mivoltuk gyakran gúny tárgya a Gúnyhalak körében, ezért olyan szomorú az ábrázatuk. Testüket masszív kitinpáncél és szponzoremblémák borítják. Lassan emésztő gyomrukban rendszeres táncdalfesztiválok zajlanak, melyeket a lenyelt áldozatoknak 100 évig kell nézniük.

 

  1. Aiwhajava: (elképzelt röhejféreg)

Az élősködő 8-10 centi hosszú, sós vizű tavakban él, a strandolókkal barátságtalan. Áldozatába a húgycsövön át jut be, noha szájon át is mehetne, de alulról viccesebb. Felmászik az agyba és ócska poénok elsütésére kényszeríti az embert. Elhiteti vele, hogy kiváló stand up-os, és hatalmas önbizalmat adva neki, arra kényszeríti, hogy nagyobb közönség előtt is megcsillogtassa tehetségét. Az áldozatot ezután vagy a közönség tépi szét, vagy a saját sziporkáin neveti halálra magát. Szőre bézskék, frizuráját lófarokban hordja. Gyakran hívják „Kakukk kukacnak”, mert előszeretettel rakja petéit más férgek fészkébe.
Érdekesség: A nőstények a tóban nem merik kinyitni a szemüket, mert attól félnek, hogy a víz befolyik a fejükbe.

 

  1. Akulamphistaffterrier: (selyemkutya)

A Haruun Kal nevű bolygó egyik őshonos gyíkszerű kutyafajtája. Farokhosszai akár a 1,5 méteres hosszúságot is elérhetik. Szőre igen kemény, páncélszerű, ami akár a fénykardnak is ellenáll. Fején hegyes tüskét visel, és ha játékos kedvében van, karikákat lehet rá dobálni, ám ő nem hoz vissza semmit, amit elhajítanak neki. Gazdájával erős Erő-kötődést tud kialakítani, ezért a jedik gyakori házi kedvence. Takarmányozása igen drága (10 ezer galaktikus kredit/hó) de a jutalomfalaton fényévekig elrágódik. Röpképtelen.

 

  1. Yakuzhavong: (ormányos pókmedve)

A Vong bolygó csúcsragadozójaként még az őslakó Bannerekre nézve is veszélyes. Shili-völgy füves pusztáin, benzinkútjain, gyorsétkezdéiben, és dizájnerdrogot először próbáló fiatalok agyában tanyázik. Lesből támad, rövid hajsza után erős állkapcsának segítségével nyakon kapja áldozatát, és addig rázza jobbra-balra, amíg el nem szakad. Kedvenc csemegéje a Kowaki majomgyík. Szerencsére csak fogságban szaporodik, mert elég rusnya, és onnan a cellatársnak nincs menekvés...
Érdekesség: Akárhogy is dobják fel a játékoskedvű evokok, mindig a talpára esik, sohasem a vajas oldalára. A fenevad húsa könnyen süthető, viszont ehetetlen. Bordái kiváló jégkaparók. A Hoth bolygó webáruházában gyakran 50 supershop pont is jár a mirelit pókmedvetalp vásárlóinak.

 

  1. Asyyyriakashyyyk: (sivatagi angolna)

Kígyószerű zsákmányállat. Ütni és dobni is lehet vele. Mérgét akár 20 méteres távolságra is elköpi, ha hagyják. Postaládákban él, kedveli a hűvös, sötét, bélyegben gazdag helyeket. Félértelmes élőlény. Fejének mindkét oldalán előre álló napernyők láthatóak, tompa szarvai végén szárítja a fehérneműjét. Teherhordásra egyáltalán nem alkalmas, de kedvelt evok hobbiállat. Hűséges és engedelmes, igen jó a hallása. A szaglása viszont szar, akárcsak látása; ezért gyakran növeszt a szemére dioptriás hártyát. Pánikállat: ha valami hirtelen mozgást érzékel, 12 darabos étkészletnek álcázza magát. Kedvence a cserkészlányok és az ingyenesen letölthető netespornó.

 

  1. Bakurayycock: (egyszikű farája)

Marmagassága akár a két métert is elérheti, felálló sörénye van, és igen szívós jószág. A zakójába szerelt elektromos mirigyeivel fényreklámokat vetít a hasára, melyek vásárlási kényszert váltanak ki a gyanútlan áldozatból, aki minden lóvéját elszórja az első wookie shopban. Szabadidejének legnagyobb részét a magas lombkorona közt tölti. Megnyúlt feje hegyes pofában végződik, amelyben sok éles fog ül. Hat lába van, melyekkel könnyen és gyorsan mozog. Nyáron alszik téli álmot. Feje tetején mélyedés található, abban gyűlik össze az esővíz, meg az apró. Tetemes súlya miatt könnyen merül a víz alá, és ott is marad a forgatás végéig.

 

 

  1. Sprotnyyyawaa: (sziklakúszó hóhering)

Mindenkit tegez. Földbe ásott üregéből saját lábán hordja ki magát, kardigánban jól bírja a hideget, és könnyen háziasítható a közönséges gunganeggel, akivel szimbiózisban él. Veszélyes fajta, mert üdülési jogokat próbál rásózni a gyanútlan áldozatára, olyan bolygókon, amiket a Halálcsillag már rég felrobbantott. Élősködő: űrhajókra és biciklikre tapadva utazik egyik szikláról a másikra. Ha megrémül, vaníliás habtejszínt bocsát ki magából, és ABBA-slágerek dúdolásával hívja párzásra a nőstényt (vagy hülyeségből a másik hímet). Szemei kocsányon lógnak, szájai nyúlványokon ülnek. A bőrében található pigment fontos szerepet játszik a Birodalmi kozmetikában: a rúzstól a fejfestékig mindent ebből csinálnak.

 

További kitalált lények, akik kihalásra lettek ítélve:

Yawicloudyy (Rettegés fóka)
Plotyyy (Zsírzsiráf)
Somatwheeleee (Csápos fakutya)
Doo-Zwack (Folyami vaddisznó)
Wu-wu (Évelő törpe T-Rex)
Csu-csu (Magányos farkas)
Chuu-chuu (Szűk szájú vadvérnyúl)
Zuuu-zuuu-toi (Árnyékcsirke)
Twodhl (Húsgólya)
Tescowabisabi (Harci hintaló)
Fastfood-Obi (Térdelő herehernyó)
Moeweeeee (jégjak)