Ma van a „Hülye filmek világnapja”

 

batm.jpg ....mely alkalomból összeállítottunk egy csinos listát. Élvezze!

 

Batman karácsonya

A túlrajongott szuperhős az ünnepekre tekintettel fehérre cseréli fekete jelmezét, így minden Gotham-i gonosztevő idő előtt kiszúrja. A fétisjelmezes jótevőnek így nem sikerül megtisztítania a város sötét utcáit év végéig. Sok filozófia, sok gyötrődés, kevés akció, kevés jó csaj.

 

 

Mongol idióta a szomszédom!

Paul West a Vöröskereszt bérgyilkosa szabadságát tölti egy tengerparti kisvárosban. A városka lakói először nem akarják befogadni, és a dolgon még az sem segít, amikor Paul mellé egy mongol idióta költözik. Hajcihő angol módra!

 

Már megint mongol idióta a szomszédom!

A kalamajka folytatódik! Paul West a Vöröskereszt bérgyilkosa szabadságát tölti a hegyekben. Az erdő lakói először nem akarják befogadni, és a dolgon még az sem segít, amikor Paul mellé egy mongol idióta költözik. Kalamajkázás angol módra!

 

Még mindig mongol idióta a szomszédom!

Elkészült a sikerfilm harmadik része! Paul West a Vöröskereszt bérgyilkosa szabadságát tölti a Szaharában. A beduinok először nem akarják befogadni, és a dolgon még az sem segít, amikor Paul jurtája mellé egy mongol idióta költözik. Blamázs angol módra!

 

Múmia a feleségem!

A „Puff, a sivatag királynője” rendezőjének legújabb filmje. Carter Kairóban nyaral miközben kedvenc hobbijának, az ásatásnak hódol. Addig-addig turkál a puha homokban, amíg fel nem tárja jövendőbelije múltját. Főbb mellékszerepben Marc Raffalo, aki egy kételyekkel kínlódó, búskomor benzinkutast alakít 1 percig. Parádés szereposztás, sok könny, kevés nevetés, 3 Oscar jelölés, sok homok.

 

 

Múmia a feleségem! 2

A frissen feltárt Marc Raffalo, Carter és Shebaa, a szépséges múmia együtt nyaralnak Malibun, amikor a szálloda medencéjében a múmialányról váratlanul leázik a fásli. Az úszómester nyomozni kezd, a bárpultos belehány egy szamovárba, Carter pedig új oldaláról ismeri meg nejét.

 

 

Segítség, favágó a mostohám!

Mandy favágónő, de stewardess akar lenni az Air Franc-nál. Le is vizsgázik, ám első munkanapján beleszeret a robotpilótába. Humoros, fanyar tragédia. Ezért az alakításáért Pierre Suchard Grammy díjat is kapott 2029-ben, a Legjobb Melléknév kategóriában.

 

 

Segítség, ismét favágó a mostohám!

Családbarát thriller. Sandy tolmács a burmai nagykövetségen, pedig traktorvezető akar lenni Kambodzsában. Le is vizsgázik, ám első munkanapján beleszeret a tarlóba. Fanyar, humoros melodráma 97 percben.

 

Az élet mindig dráma

Koelhoo könyvfakasztó regényéből. Egy gonosz terrorista egymaga túszul ejt egy egész rakomány sárgarépát. Egyenként elkezdi felfalni őket, de Gordon Bleau (Rüdger Hauer) az ex-zsaru idejében rájön, hogy a főgonosz valójában legóból van és rögtön szétszedi. Ekkor lép a képbe a dédapja, aki bevallja, hogy SS tiszt volt, és a sisakján az a két villám nem azt jelenti, hogy villanyszerelő volt a seregben anno, ám Gordon egyszerre csak egy problémát tud feldolgozni. S.Onja MC kiváló betétdalával, magyartalan szinkronnal.

 

Halálzsarú

Clarc nyomozó túl korán leplezi le magát, hogy valójában ő a pszichopata kéjgyilkos, ezért elbocsátják a rendőrségtől. Hogy bebizonyítsa igazát, sokat kezd inni. Mellécsapódik a hetyke, ám szemfüles újságírónő, aki jobban lát, mint hinné! Egész estés road movie a Pingvin és a pásztoróra rendezőjétől.

 

 

Pocok és ametiszt

Az Oscar-díjas művészfilm egy haldokló, öreg örömlány visszapillantása a múltba. Egy kiskutyával és egy doboz heringgel felkerekedik, hogy felkeresse egyetlen szerelmét, egy francia lekváros brióst.

 

Marcell válogatott tévedései

Mike Waltercorft Shaffhausen nyomozni kezd, hogy ki adott neki ilyen hülye nevet. Útközben megismerkedik egy nővérkével, aki nem tudja rendesen kiejteni az sz-betűt. Rigli Scouth utolsó előtti filmje.

 

 

Minek nevezted a feleségem?!

A film az 1989-es Drótszakállú asszony remake-ja. Fiatalok a tengerparton, sok buli, sok pia, sok drog… és sok hazugság. Egy idős asszony visszaemlékezése fiatalabb énjén keresztül, egy olyan világba, ahol sohasem járt. Megnézni nem könnyű, elfelejteni kötelező.

 

A szokás rabjai

Négy portugál mókus próbál leszokni a mandarinhéjról. Tanulságos mese a szerelemről, barátságról, gyötrődésről, lemondásról és kenyérpirítóban rekedt rágcsálókról. King azonos című regényéből. Alonzó Almodowhar filmje.

 

 

Hoppá!

Egy vidéki lány feje beleszorul a kútba.

 

Agyevő giliszták

A Blind család egy tipikus amerikai família. Ahogy beköszönt a Vakáció, berámolnak a lakókocsiba, és kempingezni indulnak a Vízkő Nemzeti Parkba. Addig meg sem állnak, míg agyevő giliszták hasában nem kötnek ki. Habkönnyű családi komédia. Hajcihő német módra!

 

A fiúk, akik!

Két angol gyári munkás összemelegedése olasz módra Görögországban, angolos távozással, latinos temperamentummal, belga fülledtséggel. Paul először gyengéd, de később bekeményít. Emma nem tudja, mit keres a történetben.

 

Túl a botorságon

Dan cowboy. Egyedül legelteti 600 haszonállatát a rónán, míg egy szép napon meg nem érkezik Bob, hogy segítsen neki. …először gumival, majd anélkül. Kétségbeesett fedeztetés gyönyörű képekben.

 

Most vagy holnap - 007

A legendás 007-es ezúttal egy náci kódolót lop el, hogy az időben visszafele haladó folytatásokban végre eljusson Ben Hur idejébe, és megsimogathassa a harci jelenetből az egyik felborult lovat. Szuperkütyüiből most sincs hiány: cipőbe szerelt iránytű, zsebrádióból előpattanó gyufa, pörköltnek tűnő sertéshús, strandtörölközőnek álcázott lopakodó.

 

Sérvkatalógus
Végre
felállt a F.A.SZ (Független Alkotók Szövetsége) így számos hazai költő és prózaíis közreműködött a film forgatókönyvében, így kellően komplex, kusza és átláthatatlan lett. Japán-kínai-magyar kopro..kop...ro..dukcióban. Vontatott művészfilm a Kölyöksáskák rendezőjétől.
Ez a vergődésfilm egy férfiról szól, aki vagánykodni akar az első randin a nőjének, és bekap egy chili paprikát. Ám kiköpni már késő, és leégni sem akar, ezért elkezdi gyorsabban rágni, hogy gyorsabban lecsússzon végre, mire beleharap a pofazacskójába belülről, amitől pokoli kínjai csak fokozódnak, végül könnyekre fakad, mint a záporeső.