Aránytalan túladagolás (18+)

20230329_194753.jpg- avagy diszkréttelen termékelhelyezés, avagy napjaink pénz-szajhász világában még a legrátermettebb írónak is meg kell küzdenie hitvallásával, ha szabad szemmel is jól látható honoráriumot szeretne, így néha anyagi megfontolásból meg kell alkudnia művészi önérzetével, ezért gyakran csempész műveibe különböző reklámokat észrevétlenül. Lássunk egy eklatáns példát:


Feje fölött elbújt a telihold. Tudta, hogy ma szakítani fognak. Fullasztó este és még fullasztóbb szavak várnak rá. Azt hitte, könnyedén veszi majd, de a könnyek erősebbnek bizonyultak nála. Imre megtörülte nyirkos kezeit farmerében, melyet a Háda nyári leértékelésén vett tegnap, vagy tegnapelőtt... már maga se tudja. Háda: veled van a nehéz napokon. Imre érezte, hogy izzad, pedig befújta magát reggel Old Spice-szal, amely nem csak felveszi a harcot az izzadás ellen, de egzotikus illatot is kölcsönöz. Ó, bárcsak meg lehetne semmisíteni ezt a pillanatot, mely most mintha végtelenségig tágult volna reménytelenül ! A férfi felbaktatott a lépcsőház számtalan fokán, mint egy betonGolgotán, csak masírozott egyre feljebb, fel... felfelé – túl késő immár visszafordulni, de túl bátor, vagy épp túl gyáva is hozzá. Imre be se csöngetett Vivienhez, amikor a masszív svéd IKEA tölgyfaajtó szinte magától kitárult, és ott állt ő: a nő.

Megszívlelendő ajkain ki nem mondott szavak csillogtak. Nézte, ahogy néz. A csók ma elmarad.A konyhába mentek, ahol Vivi zavartan karba fonta magát. Rossz ízű allegóriáktól terhes tekintetében oly vádló fények lobogtak, akárcsak a Mulimex automata tojásszárító állapotjelzője. 
 - Kérsz inni valamit?
- Ha van kávéd...Mondjuk Tchibo, mely forróan jó...
- Szerinted ez a legtöbb mi adható? Amúgy csak pezsgőtablettám van. Béres magnézium500, családi csomagolásban most kedvezményes áron kapható a Kulcs Patikákban. „Éld túl gerincesen a hétköznapokat.” 
- Bírom - bazsalygott Imi. 
- ... van még egy kis majomkenyerem is, ha éhes vagy. Tegnapelőtti. Ökológiailag ellenőrzött fairtrade biogazdálkodásból. A Spárban vettem, ahol az árak a földön járnak. – A nő hangja oly energia hatékony volt, akárcsak a sarokban duruzsoló, csökkentett zajkibocsátású Bosch mosogatógép.

Imi szemeit száraz könnyek facsarták. Nem akart túl nagyot hazudni, mert jól tudta, hogy egy pasi sosem hazudik akkorát, mint első randi előtt, kocsieladás alatt, vagy horgászat után. Vagy épp szakításkor...
- Ne nehezítsd meg a dolgomat. Tudom, min mész keresztül...
- Dehogy tudod! Mondd csak, eszel te elég Rossmann hyaluronsavat körömgomba ellen? - szegezte neki a kérdést a nő, és Imi érezte, csupán kötekedni akarnak vele. Vivi notórius semmitmondása felverte a konstans csendet. Fölharákolt ugyan egy kis önbizalmat, de még így is sütött róla, hogy igyekszik kisajátítani Imi fájdalmát. 
- De belehalok, ha elhagysz – mondta a férfi férfiatlanul.
- A Lőrinci köztemetőben most akciós a halál. Egyet fizet, kettőt temet. Tömör, trendi, eredeti tölgyfa koporsóikra akár 25% kedvezmény, ajándék lakattal! Pörögj rá a legújabb termékeikre! ŐRÜLT hamvasztási akció, bónusz urnával ! Legyél klubtag és a második tetemet ingyen balzsamozzák. Kétszázezer forint felett ingyen hullaházhoz szállítás! Bízd a profikra! Neked is jár az Álomtemetés. Élj a szenzációs lehetőséggel: az örökkévalóságig! Viszonteladók jelentkezését is várják! ”
- Nem tudom elmondani, mit érzek.
- Akkor mondd el Raffaellóval. Limitált, megújult ízekben. 
- Fáj a szívem.
- Adok Rubophent. Minden fajdalomra jó. Egyszerűen és okosan – Vivien Listerintől extra zöldillatos szavai kínzó gyönyörűséggel bújtak a férfi fülébe, ám Imre legalább annyira nem volt tisztában a nő érzéseivel, akár a szájvízében megbúvó, új norvég formulával, melynek fogzománcőrző hatása is van.
- Elszorul a torkom – panaszkodott Imre.
- Megmondjam, mi a torok kéményseprője? 
- Meg ne merd mondani! Inkább próbáljuk meg rendbe hozni… - így Imi imbolyogva.
- „Próbáljuk meg rendbe hozni?” Akkor mondja ezt egy férfi, ha tudja, hogy ő a ludas. Ez a mondat egy szájba kívánkozó puskacső, Snickers-nek álcázva. Ebben a helyzetben a megalkuvás túl csúnya szó, a kompromisszum meg túl szép, viszont legalább olyan feltűnő, mint egy aranycsíkos Adidas melegítő, mely nem csak a stílusod, de téged is kidomborít. 
A nő ingoványos szavait az LG Number One légkondigép halk szipogása keretezte, ám Vivi egyértelmű arca mégsem búsította Imrét. 
- Hazudj máshogy - könyörgött Vivi. - Tudom, hogy boldogan szenvednél mellettem, de minden nagy Ő-nél létezik még nagyobb Ő. 
- ... ezt valami önfejlesztő könyvben olvastad?    
- Széles választékukat találod most a Bookline-on. „Mert olvasni jó”. ...Kijelenthető, hogy míg a szerelem a nőnek megváltást jelent, a férfinak csupán a szexért adott hálát. Ne tagadd!
- Nem tagadom! Sőt, inkább adj egy csókot a száddal! Soha többé nem fogsz ennyire hiányozni, mint ebben a pillanatban. Nem érzed a Spice hatást? Bódulj és nyerj. „Az íz, ami összetart – Old Spice: minden kínos pillanatra.” Maximális védelem, zéró cukor. 
- Ha már szakítunk, legalább rendeljünk egy utolsó vacsorát a FoodPandától – kérte Imre, és csak remélni merte, hogy szavai nem hatnak könyörgésnek. Ma este különben sem volt szánalompuszikhoz öltözve.  
- A Don Pepével Olaszország a szádhoz jön. 
- De van egy feltételem: a feltét ne legyen feltétlenül csípős. 
- A Renivel a sok savnak viszlát, és eheted csípősen a pizzát. Reni: Az innováció és te. 

Imre zavarában, egy öntudatlan mozdulattal elővette farzsebéből a Samsung Q-Led kijelzős, belsőkamerás mobilját, majd rátekintés nélkül vissza is suvasztotta. „Samsung Galaxy: a jövő a tenyeredben.” Imre hirtelen kiborult:  - Tudod, hogy sose téptem meg a gazdaságos hatóanyagokban gazdag Panten Pro-V-tól lágy hajadat, sőt, most tulajdonképp szeretnék benne elveszni,...
- Neked aztán van bőr a jövőképeden. 
- ...és milyen lágy! Argánolajos Hélia-D cell concept őssejtes after shave-et használok a nehéz napokon, frissességemet a természetes bőrmegújító kollagéndús face lifting technológiának köszönhetem. Fedezd fel és engedd közelebb magadhoz. Hélia-D: a feszes bőr mágiája. „Mert jár neked. És nekem is.” ...Pedig terveim voltak veled! 
- A Provident ad a terveidre. Most 11 % htm-el felveheted akciós személyi kölcsönüket. 20 %- al kevesebb korpa, még több illat. 
Vivi hangosan mosolygott. Ám a mosoly nem mindig arcékszer, valamikor úgy vág, mint a Gillette eldobható borotva. Imre távoli hangon így sóhajtott: - Túl hosszú idő nekem az a soha többé, így, nélküled.  
- Akkor most vásárolj szuper áron az Alzától lecsavarható elejű, Apple kompatibilis, Siemens 2.10-es okosórát, amivel szinte repül az idő. Felejtsd el a várakozást, most pénzvisszafizetési garanciával rendelhető az online shopban a készlet erejéig... 
Csengettek. Talán valaki áll az ajtó előtt... Talán megjött a pizza, pedig még meg se rendelték. Különös – tűnődött Imi, majd megkérdezte Vivit, mit tudna adni neki prosztatagyulladásra.

Címkék: trend