Ma van a „Kínzás Világnapja”, ezért bemutatunk 6 szuper középkori kínzási módszert!

1. Pöpölyözés: (vallatáshoz) Egy facsemetéhez kötözték az illetőt, majd teste köré egy gumiabroncsot helyeztek, úgy, hogy a fa törzse is benne legyen. Ahogy a fa növekedett, a gumiabroncs úgy szorult rá egyre lassanként az illetőre, aki kisvártatva bevallott mindent!
2. Brekkentés: Kalodába fogták a delikvenst, a hímvesszejére pedig egy okkersárga luftballont kötöttek, majd addig csepegtettek szobahőmérsékletű akácmézet a nyelvére, amíg meg nem eredt. Ez az eljárás különösen kegyetlen volt, hiszen a lufi és a méz kettőse egy idő után rendkívül idegesítő.
3. Dobozolás: (pszichológiai kínzás) Egy szaténágyneművel kibélelt kőrisfa ládába rakták az illetőt, aki miután kialudta magát, vagy megunta a dolgot, bármikor kiszállhatott és hazamehetett - ez volt az egyik legbestiálisabb módszer, így senki se szeretett akkoriban a végrehajtó hatalom kezére kerülni.
4. Tüzes cicák: Egy vasoszlophoz vagy András-kereszthez kötözték a figurát, majd tőle 30 mérföldre hatalmas tüzet gyújtottak. Eközben 19 integetős műanyag kínai szerencsemacskával rakták őt körbe. Kerek 28 percen keresztül hagyták így, majd miután teljesen kikészült az áldozat, kegyelemdöfésként vanília fagylaltot nyalattak vele brutális kegyetlenséggel... Sorry, haver. Nem kellett volna boszorkánykodni.
5. Ballatírozás: (csoportos kínzás) Összetereltek 10-20 embert egy kisebb hodályba, majd gluténszegény étrenden tartották őket három hónapon át. Eközben arra kényszerítették őket, hogy eljárjanak a mentálhigiénés foglalkozásokra és a kézműves csoportokba. Naponta kétszer termálvízbe merítették őket derékig.
6. Spanyol csizma ( de „olasz papucs” néven is ismerték): A törvényszegőt elvitték egy cipőüzletbe, ahol megfosztották a kedvezményeket biztosító klubkártyájától, majd arra kényszerítették, hogy vásárolja meg a legdrágább spanyol, illetve olasz lábbelit teljes áron a házastársának - ha nem volt neki, akkor a királynak, vagy a pápának. Rendszerint hatalmas vérfürdő volt.
Címkék: halál, divat, erőszak, móka