Ma van az „Idióta könyvek világnapja”

... ezért fogadják szűnni nem akaró szeretettel eme kis gyűjteményt, a teljesség igénye nélkül:

Sarah Vagisan: Fasírtban – avagy ízek, imák, hasmenés: Kalandos gasztronómiai utazás Európán keresztül egy extravagáns, emancipált szlovén tolmácsnővel, melynek során a közepesen tartós szerelem önfeledt gyűlöletté desztillálódik egy pohár portói és frissen sült tonhalmájak társaságában.
Dr. Jerkoff Andor: A számok 1-től 10 millióig: A hihetetlenül unalmas kötetben limerick versformában olvashatunk a számok kalandos magánéletéről.
Szabo Clitoris - Helga Yegermeister: Az ehető hatás: Az összeesküvés elméleteiről elhíresült csemegepultos-szerzőpáros legújabb regényében a szingularitások mélyére utazhatunk, ugyanakkor betekintést kapunk a privát elmélkedések műhelytitkaiba is. Vajon ugyanazt eszik a cionista gyíkemberek, mint a jeti? A fekete lyukak mélyén is van szerda? Kik laknak Entrópiában? Hogyan készül egy frappáns konteó? Kit érdekel...?

Snejdefül Zsámoj: Thekliaransz eheek? - Könnyed nyárutózengdemikel sonnenber nyernyere seful fade mégismirea rexona társikafű nyernyerer nyerere gomba mindenképp hal tantorján nosfejibe !
Dr. Prof. Dipl. Thomas Anders-Falco: A füstölt hering és én: Az osztrák ifjúságiregényíró-titán egy kamaszfiú kései vergődéseit ábrázolja az ébredő szexualitásának küszöbén, meglepő részletgazdagsággal. (A szerző csak jövőre dedikál, mert még tölti a felfüggesztett börtönbüntetéssel kombinált házi őrizetét.)
Jonathan-Auer Vivien Milos: A világnapok könyve: A szerb-brit írógéniusz számos ősi kultúrán át vezeti le napjainkig a világnapok keletkezését. Például az ókorban ilyen mozgalom nem volt, a középkorban pedig csak hobbiszinten foglalkoztak vele az uralkodók, és a pápa is, ha olyanja volt.
David Hendricks Waterfordhouse-Wavetone: 30 gyilkosság biciklipumpával: Nem is sejtenénk, hogy a strandok és a tekerősportok egyik nélkülözhetetlen kelléke ilyen veszélyes lehet. Az amerikai szerző 30 bűnügyi esetet gyűjtött össze és dokumentált, ahol az emberi életet ilyen triviális szerszám oltotta ki. Reszkess Critical Mass !
Február Viktor: A momók természetrajza: A momót először a középkorban használták, de senki sem tudja, mire. A jobbágyok sem tudtak mihez kezdeni vele: buta arccal forgatták, nézegették, majd egymás után dobálták át a földesúr birtokára, aki lazán kikiáltotta dadaista műtárgynak és felcsapta az E-bay-re, de ott se kellett senkinek. A momó egy olyan valami, ami egy azonos nagyságú afrikai madárról kapta a nevét, amely mindig háton repült, hogy kimenjen a lábából a vér. Első írásos nyomai az ősi Egyiptomba vezetnek, és ott is maradnak.
Freddy M’Currey: Szívszorító: szívszorító történet egy szívsebészről. Dr. Renault Garfield, a 49 éves férfi véget akar vetni reménytelenül széthullott életének egy heroinnal pácolt, pszichedelikus hosszú hétvége után, így vagy úgy, de pont az Öngyilkosság világnapján, mely napon tilos meghalni, még az élőknek is, helyette öngyilkosság-alakú süteményeket fogyaszt mindenki a Budapest -Rió-Tokió tengely mentén és öngyilkosság színű lufikat eregetnek. Az ételeket tekintve népszerű az akasztott fánk és az arzénos mignon, de a Hídról leugrott szarvasmarhapörkölt is előkerül ilyenkor – derül ki a kötetből.
Hauercaaady Alex: Unalmas vagyok: az 1982-ben született, és már kora gyerekkorában is elég unalmas szerző ezúttal önéletrajzi regénnyel jelentkezik. Bevallja, hogy már egészen kicsi gyerekkorában is nagyon unalmas volt, aztán ez az állapota lassan átragadt a környező bútorokra, a falikárpitra, a könyvespolcra, a komornyikra, az uborkabokorra és a liftláncra. Kiterjedt szüleire is, akik napról napra kornyadtabban festettek. A fiúból áradó szaftos unalom eztán átterjedt a szomszédos házakra és megfertőzött mindenkit. Az egyik nyugdíjas szomszéd, a reátelepedett unalomtól rekordméretűre növesztette aranyerét és kihímezte.
Bejegyzés alatt álló világnapok:
A bukósisak világnapja
A bányászlámpa világnapja
A kovászos uborka világnapja
A lyuk világnapja (a fánk közepén tátongó lyuktól a kulcslyukig)
A légszűrők világnapja
Az ultrarövidhullám világnapja
A lokátorszerelők világnapja
A Rigójancsi világnapja
A hidrogénbomba világnapja
A bazsalikom világnapja
A párhuzamos áramkörök világnapja
A csütörtök világnapja
A szifilisz világnapja
A bérgyilkosok világnapja
A szwvxvxzwzwz világnapja
A tükörtojás világnapja
A műf*sz világnapja
A Zsolti világnapja
A túró világnapja
Az öngyilkosság világnapja
Az okirat hamisítás világnapja
A szárnyas betét világnapja